Zorgverzekeraars in Nederland

verzekeringenVeel mensen zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. De meest genoemde reden om niet over te stappen is dat er zoveel zorgverzekeraars en zorgverzekeringen zijn, dat het bijna onmogelijk lijkt om een goede vergelijking te maken tussen al die verschillende mogelijkheden. We helpen je hier graag op weg met een overzicht van de grootste zorgverzekeraars in Nederland.

Kassa over zorgverzekeringen

De grootste zorgaanbieders op dit moment zijn:
• Achmea/DFZ
• UVIT
• Menzis
• CZ Delta Lloyd
• Multizorg
• De Friesland

Misschien merk je op dat je van sommige zorgverzekeraars de naam niet herkent. Dat kan kloppen: dit zijn zogenaamde “zorggroepen”, waaronder diverse verzekeraars vallen.

Groep Verzekeraars (o.a.) Marktaandeel (% van bevolking)
Achmea, DFZ Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, Agis, Avéro 31%
UVIT Univé, IZA, IZZ, UMC, VGZ, Trias Univé 26%
Menzis groep Menzis, AnderZorg, NVS, Azivo 13%
CZ-Delta Lloyd CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, OHRA 20%
Multizorg ONVZ, VVAA, DSW, Stad Holland, PNO 5%
De Friesland De Friesland, Salland 5%

De grootste zorgverzekeraars zijn:

VGZ:
VGZ heeft 4,1 miljoen verzekerden en heeft 12 bezoekadressen, die zich met name in Zuid-Holland bevinden. VGZ bestaat al zo’n 60 jaar. Ze profileren zich als verzekering zonder winstoogmerk, waar goede zorg voorop staat.

CZ:
CZ telt zo’n 3 miljoen verzekerden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tilburg. In Sittard, Goes en Breda vindt je de overige vestigingen. Niet veel mensen weten dat ook de verzekering bij het Kruidvat van CZ afkomstig is. Drie kernwaarden waar CZ voor pleit zijn: verantwoordelijkheid, daadkracht en betekenisvolle zorg.

Menzis:
Menzis heeft zo’n 2 miljoen verzekerden en ontstond in 2006 uit een fusie; Menzis kent 17 bezoekadressen en 3 zorgkantoren in Wageningen, Enschede en Groningen. Menzis profileert zichzelf als verzekering met een totaalaanbod van zorg, preventie en informatievoorziening.

Zilveren Kruis:
Zilveren Kruis heeft zo’n 2,5 miljoen verzekerden. Het is de grootste collectieve zorgverzekering van Nederland. Het aanbieden van duidelijke informatie aan de klant is een speerpunt en Zilveren Kruis staat voor goede zorg voor een betaalbare premie.

Agis:
Zo’n 1,3 miljoen mensen zijn verzekerd bij Agis. Ze staan voor laagdrempelige, betaalbare en toegankelijke zorg, dicht bij de mensen in de buurt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amersfoort. Agis kent geen servicepunten meer en onderhoudt het klantencontact via e-mail en telefonisch contact.